← kaplička (Režný Újezd) kostel sv. Martina (Robeč) →

asi 200 m od hlavní silnice směr Kozly

Má novou střechu. Bez dvířek, zařízená. - Hranolová zděná kaplička se sedlovou střechou. Kaplička je postavena z pískovcových štuků, dnes z větší části vyspárovaných a ponechaných pohledově. Omítnut je pouze vnitřek niky, její záklenek a tympanon s římsou, opatřené bílým a růžovým krycím nátěrem. Kapličku završuje sedlová střecha pokrytá červenými bobrovkami, vytvářející na čelní straně trojúhelný tympanon rámovaný profilovanou římsou. V čelní stěně se otevírá valeně segmentově zaklenutá nika. - Kaplička byla obnovena v roce 2005 Vojtěchem Králem ze spolku Drobné památky severních Čech, opravu financovalo město Česká Lípa. - Pozemek s kapličkou je v soukromém vlastnictví (Mgr. Nataša Šedivcová z Plzně a Ljuba Výborná z Prahy).

Zdroj: Michal Panáček, Miroslav Pröller: Drobné sakrální památky v České Lípě