← kaple Nejsvětější Trojice (Štoutov) kaple sv. Františka (Štoutov) →
15008 kaple sv. Jana Nepomuckého

velká, barokní

V rekonstrukci; vně i uvnitř má novou, ještě nenatřenou omítku; dále má nová okna. Bez dveří. Uvnitř se dělá nová podlaha. - Obdélná barokní kaple z drobného lomového zdiva se zkosenými nárožími a rovným závěrem krytá plechovou valbovou střechou se šestibokou oplechovanou sloupkovou zvoničkou s jehlancovou stříškou s křížem na vrcholu. Vstupní průčelí kaple s obdélným vchodem s pilastry po stranách a lizénovou výzdobou v nadpraží je završenou profilovaným trojúhelníkovým štítem odděleným profilovanou římsou s nikou, ve které byla původně umístěna soška sv. Floriána s reliéfem kříže. Podélné stěny kaple jsou prolomeny po jednom obdélném, segmentově zakončeném okně. Vnější stěny kaple jsou členěny lizénovými rámci. Vnitřek kaple je plochostropý, krytý prkenným stropem. V závěrové stěně je umístěna velká nika. Vnitřní zařízení kaple tvořila původně hodnotná socha sv. Jana Nepomuckého z poloviny 18. století umístěná ve výklenku závěrové stěny. Dále bývaly v interiéru malé lidové sošky Panny Marie (Madona) a Ecce Homo z 19. století. Dnes je kaple prázdná, bez zařízení. - Po nuceném vysídlení německého obyvatelstva na konci 2. světové války kaple ztratila svůj význam a využití. Bývalá kaple poté sloužila například k ustájení dobytka, kdy byl v interiéru vystavěn žlab pro napájení zvířat. Naposled sloužil objekt bývalé kaple místnímu JZD jako chladírna konví s mlékem. Na počátku 21. století byla již kaple ve značně zchátralém stavu. Obec Čichalov proto v letech 2004 - 2005 přistoupila k celkové rekonstrukci kaple za přispění z rozpočtu Karlovarského kraje celkovou částkou 102 tis. Kč.