← kaple (Toužim) kaple Panny Marie (Toužim) →

18. století, obnovena 1922
na kopci V od města u silnice do Radyně

barokní

Má novou střechu. Bez dveří, prázdná. Bezprostřední okolí uklizeno, jinak je kolem smetiště. - Obdélná barokní kaple s rovným závěrem, krytá stanovou střechou s křížkem na vrcholu. Vnější stěny kaple jsou členěny lizénovými rámci a polokruhově zakončeným vchodem, který býval původně opatřen železnou mříží. Vnitřní prostor kaple je sklenut klášterní klenbou nad fabionovou římsou. V závěrové vnitřní stěně je umístěn obdélný výklenek. Vnitřní zařízení kaple tvořila původně lidová socha sv. Anny Samotřetí z 18. století umístěná ve výklenku. Dnes je kaple prázdná. - Kolem kaple vedla původně stará cesta do Toužimi. V roce 1922 byla kaple obnovena. Na počátku 21. století došlo k celkové rekonstrukci zchátralé kaple. Kaple byla nově zastřešena, byly opraveny vnitřní i vnější omítky a bylo uklizeno nejbližší okolí kaple.