Zaniklé (známka 600) dřevěné kaple

SZ od kostela

Kaple byla čtvercová, vyřezávaná, se sedlovou střechou, asi o třetinu menší než kaple SZ od kostela. - Stála před domem č.p. 25, kde se o ni až do úplného rozpadu starala rodina Fučíkova. - Kaple byla odstraněna (zvednuta jeřábem na vlečku a odvezena) byla až po roce 1990, kdy již byla shnilá a úplně vykradená. - Pozemek, na němž kaple stála, je v soukromém vlastnictví (Ing. Antonín Michl z Korouhve a Milan Michl z Korouhve).

Zdroj: Luboš Korbář

• Luboš Korbář napsal 17.01.2015 11:46

Myslím si, že nebyla umístěna na místě dnešní váhy, ale před domem č. 25, a tam se o něj rodina Fučíkova starala až do jejího úplného rozpadu. Svržena byla až po roce 1990, byla shnilá a byla úplně rozkradena.

Děkuji za upřesnění, informace doplněny. Kdybyste dokázal upřesnit polohu kaple před domem č. 25, byl bych Vám vděčný, zatím jsem její umístění jen odhadl.