← kostel sv. Jana Křtitele (Staré Nudvojovice) kaple (Staré Oldřůvky) →

v ohradní zdi kostela

středně velká

Má novou střechu. Uvnitř je obnovena šablonová výmalba. - Obnovu kaple provedlo v letech 2008 - 2009 město Budišov nad Budišovkou.

Zdroj: Kateřina Skalíková

• Kateřina Skalíková napsal 06.01.2009 12:09

V roce 2008 byla opravena střecha kaple - byla provedena kopie krovu a položena nová břidlicová krytina. Musel být odstraněn propadlý strop a venkovní omítky. Bylo zajištěno nové deštění štítu a v současné době jsou dokončovány práce na repasi dveří. Počítá se s tím, že budou v roce 2009 práce na obnově památky pokračovat.

Informace dopněný, děkuji.

• Kateřina Skalíková napsal 22.04.2009 18:01

V březnu roku 2009 byly osazeny repasované vstupní dveře. Vlastník letos požádal o dotaci k dokončení obnovy kaple z programu MK ČR přes pověřené obce. Měly by být zajištěny nové venkovní omítky, vnitřní omítky, rekonstrukce původní vnitřní výmalby, obnova oltáře a vyčištění dlažby.

• Kateřina Skalíková napsal 03.12.2009 13:28

Práce na obnově památky byly zdárně dokončeny! Kaplička byla obnovena včetně vnitřní šablonové výmalby. Obnovu provedlo Město Budišov nad Budišovkou.