← márnice (Česká Ves) kaple (Česká Ves) →

Poškozené (známka 233) zděné zvoničky

zvonička
evangelická
na evangelickém hřbitově, Z od zbořeného kostela

Má novou střechu. Omítka je silně poškozena. Má nové okenice a dveře. - Zvoničku s dalšími stavbami na hřbitově opravují dobrovolníci (márnice má novou střechu, okna a dveře). - Pozemek se zvoničkou patří Hnutí Duha Jeseníky.

• daniel klaban napsal 19.02.2016 13:59

Není ta zvonice taky evangelická?

Ano, děkuji za upozornění, opravil jsem.

• Václav Hodaň napsal 28.02.2017 20:20

Dobrý den, vyhledal jsem článek o tomto komplexu - márnice, zvonička hřbitov. Tento text vkládám zde: Sobota 18. srpna až sobota 25. srpna 2007, Město Albrechtice-Česká Ves. Stejně jako v loňském roce uskuteční se i letos týdenní brigáda dobrovolníků na německém evangelickém (lutherském) hřbitově v České Vsi, místní části Města Albrechtic. Mladí lidé z Česka a Německa budou pracovat na opravě hřbitovní zdi z plochých pokládaných kamenů, údržbě náhrobků a údržbě zeleně hřbitova. Organizátorem letního workcampu je krnovský sbor Českobratrské církve evangelické, který je majitelem památky. Koordinátory projektu jsou krnovský Němec Horst Kaller (ročník 1940) a brněnský Čech Pavel Kuča (ročník 1980). Vedle práce se uskuteční také výlety po okolí a večerní táborové ohně s kytarou.