16917 kaplička sv. Vojtěcha

v polích Z od vsi

Má novou střechu. Zavřená, zařízená. Srovnán náklon kapličky (celá stavba byla nakloněna dozadu doprava). Odstraněny okolní stromy, místo nich vysazena dvojice nových. Od kapličky je hezký výhled. - Stavba stojí asi 2 km od obce Chelčice, po levé straně naučné stezky mířící do Křepic. Je pravděpodobné, že v minulosti mohla sloužit, díky své poloze pod vrcholem kopce, jako orientační bod pro poutníky, kteří putovali z Chelčic do Křepic a dále do Bavorova. Avšak cesta se do dnešních dnů, kvůli změnám v dopravní síti, nedochovala. - Pozemek s kapličkou patří obci Chelčice; obec v letech 2015 - 2016 zorganizovala opravu kapličky s využitím dotace od Ministerstva pro místní rozvoj ČR. Kaplička byla po opravě znovu posvěcena dne 23.4.2016.