kaple (Mariánské Radčice) →
1701 kapličky křížové cesty

kaplička křížové cesty
1729, kapličky začátkem 19. století
14 kapliček křížové cesty kolem kostela

Mají nové střechy. Zdivo místy potřebuje opravit nátěr. Zavřené, zařízené. - Křížová cesta je postavena kolem poutního kostela Panny Marie Sedmibolestné. Třináct menších empírových zděných kapliček bylo postaveno na začátku 19. století, čtrnácté zastavení bylo vytvořeno z barokní trojdílné kaple pocházející z roku 1729, jejímž autorem byl Georg Friedrich Ganse. Výzdobou všech kaplí jsou obrazy Pašijových scén, které jsou malovány na plechovém podkladu. Některé z kapliček křížové cesty byly silně poškozeny při bojích v závěru 2. světové války; po skončení války byly opraveny. Kapličky zchátraly v době komunistického režimu; v roce 2007 je město Krnov nechalo kompletně zrekonstruovat. Jelikož původní obrazy s pašijovými výjevy byly v době komunismu ukradeny, nahradily je reprodukce. - Pozemek s kapličkami křížové cesty patří městu Krnov.