← hrobnický domek s márnicí a vozovnou pohřebního vozu (Mnichovo Hradiště) židovský hřbitov (Mnichovo Hradiště) →

697575
1938–1945
kolem 1800
1942
v Havlíčkově ulici

Klasicistní synagoga byla postavená kolem roku 1800 (stavební pozemek byl zakoupen v roce 1799). Bohoslužby se zde konaly snad do roku 1941, v roce 1942 byla synagoga zbořena. - Synagoga je zakreslena na mapě Stabilního katastru z roku 1842. - Synagoga stála na dvojici pozemků; jeden (pozemková parcela č. 728/5) je v soukromém vlastnictví (Lucie Mužíková z Prahy), druhý (pozemková parcela č. 725) je také v soukromém vlastnictví (Michaela Sedláčková ze Sovenic).

Zdroj: Jiří Fiedler

• Jiří Fiedler napsal 23.02.2012 13:34

Klasicistní synagoga postavená kolem r. 1800 (stavební pozemek byl zakoupen v r. 1799). Bohoslužby snad do r. 1941, zbořena v r. 1942.