← hrobka rytířů Fellnerů z Feldeggu (Stádlec) kaple (Stádlo) →
17224 židovský hřbitov (pro Vidnavu)

Zaniklé (známka 600) ostatní

SSZ od vsi

Podle zákresu v katastru nemovitostí jde o parcelu téměř čtvercového tvaru cca 20,5 x 21,5 m s ohradní zdí a pravděpodobně márnicí ve východním rohu pozemku. V terénu neznatelné, při likvidaci hřbitova v roce 1940 byly trosky pravděpodobně navezeny do dnes zalesněného terénního zlomu zhruba 30 m severovýchodně od parcely. - Hřbitov byl vyznačen už v mapě 3. vojenského mapování. - Pozemek, na němž se hřbitov rozkládal, patří Státnímu pozemkovému úřadu.

Zdroj: Jiří Fiedler, Pavel Stejskal

• Pavel Stejskal napsal 27.12.2012 17:36

GPS 50°21'36.90"N, 17°10'40.40"E, 263m.n.m., parcela KN č.1338 v kat.území Vidnava, dříve parcela PK č.616. Podle zákresu v PK parcela čtvercového tvaru cca 20,5x21,5m s ohradní zdí a pravděpodobně márnicí ve východním rohu pozemku. V terénu neznatelné, při likvidaci hřbitova pravděpodobně byly trosky navezeny do dnes zalesněného terénního zlomu zhruba 30m severovýchodně od parcely. Hřbitov je rovněž vyznačen v mapě z tzv. 3. vojenského mapování.