Zaniklé (známka 0) ostatní

S od městečka, na svahu Šibeničního vrchu

Bez náhrobků, bez ohradní zdi. Zčásti je zalesněn, na části plochy jsou nově vysazeny mladé stromky. - Hřbitov neznámého stáří, doložený od 2. poloviny 18. století, užívaný do roku 1938. Zdejší židovská obec dostala pro hřbitov přidělené místo nedaleko Šibeničního vrchu a rybníka. Dříve bylo běžné dávat Židům ta nejhorší místa. V letech 2. světové války byl hřbitov téměř zcela zlikvidován; náhrobky byly použity ke stavbám (mj. v roce 1944 do základů radarové stanice), ohradní zeď byla zbořena a hřbitovní plocha zalesněna. Dnes je hřbitov zachovaný, ale velmi poničený; dochoval se jeden náhrobek z 18. století a torza novodobých náhrobků. Ostatními náhrobky byl vydlážděn blízký potok. - Hřbitov je zakreslen na mapě Stabilního katastru z roku 1841. - Pozemek se hřbitovem patří obci Útvina.

Zdroj: Jiří Fiedler + Jana Frank a kol.: Židovské hřbitovy a památky Karlovar