← hřbitov s márnicí (Čermná) kaple (Čermná) →

ve vsi, VSV od kostela, vlevo od budovy dědičné rychty č.p. 13

Z kaple zůstala jen hromada trosek z cihel a kamenů u lípy u silnice. - Kaple byla obdélná, s trojúhelníkovým štítem (od průčelí byl oddělen římsou krytou taškami) a sedlovou, vzadu zvalbenou střechou. Bez oken, vchod v průčelí byl zakončen pravoúhle. Patřila k přilehlé dědičné rychtě č.p. 13. - Kaple sloužila jako jedna ze zastávek při slavnostních procesích ve svátek Božího těla, proto také byla nazývána Božítělová kaple (Fronleichnamskapelle). - Původní dřevěná kaple, zakreslená již na mapě Stabilního katastru z roku 1830, stála o několik metrů směrem na JJZ na druhé straně silnice (na souřadnicích: 49.659634, 17.574145). - Pozemek, na němž kaple stála (pozemková parcela č. 1107 v k.ú. Dřemovice u Města Libavá), patří Agentuře hospodaření s nemovitým majetkem Ministerstva obrany ČR.

Zdroj: Jindřich Machala: Kronika Libavska