← kaple (Kateřinky) kaple (Kateřinky) →
17619 hrobka rodiny Migliarinů

hřbitovní kaple (hrobka)
na hřbitově, u Švédské kaple

Staticky narušena, střecha hrobky je podepřena dřevěnými břevny. Omítka silně poškozena, místy opadávají i kusy cihel. - Hrobka byla postavena asi v roce 1919, kdy zemřel majitel stavební firmy Angelo Migliarina z Kateřinek (původem Ital), do hrobky byli později pohřbeni další členové rodiny. Po 2. světové válce se hrobka stala vlastnictvím státu, jenž se o ni vůbec nestaral. Stavba přečkala dodnes jen díky kvalitě a preciznosti provedení. - Pozemek s hrobkou patří městu Opava. - V roce 2008 byly náklady na opravu hrobky vyčísleny na dva miliony Kč. Město provedlo pouze lehké statické zajištění hrobky. Rotary Club Opava International oslovil v únoru 2012 Rotary Club Varese - Verbano, pod něhož spadá také oblast Migliarinovy rodné obce. Opavští Rotariáni si také vytyčili za úkol v roce 2012 vypracovat projekt na obnovu hrobky.