← kaple (Uhliště) kostel sv. Linharta (Uhliště) →

v JV části obce

Zůstaly zachovány jen základy kaple ve dvojici zahrad, u domu č.p. 53 tvoří základy levé strany kaple i opěrnou zeď. - Kaple původně stála u cesty mimo zástavbu. Po postavení okolních domů patřila k dnešnímu domu č.p. 30. Po 2. světové válce kaple postupně zchátrala, propadla se jí střecha, poté byla obyvateli přilehlých domů zbořena. Po satelitním přeměření po roce 1989 byla menší část základů kaple připojena k domu č.p. 53; toto rozdělení mezi dva majitele brání obnově kaple. - Kaple je zakreslena již na mapě Stabilního katastru z roku 1837. - Kaple stála na dvojici pozemků; jeden (stavební parcela č. 30) je v soukromém vlastnictví; první (Josef Zacharda z Dlažova), druhý (stavební parcela č. 53) je v soukromém vlastnictví (Ludvík Idlbek z Uhliště).