17851 kaplička sv. Jana Nepomuckého

S od vsi, při pravé straně silnice na Dlouhou Lomnici

z větší části kamenná, neomítaná

Má novou střechu. Zdivo je nově vyspárováno, nika má novou fasádu. Bez dvířek, zařízená. Odstraněny okolní křoviny, upraveno okolí kapličky. - Kaplička je postavena na 0,6 m vysoké kamenné zídce nad bývalou cestou při pravé straně silnice na Dlouhou Lomnici na dřívějším severním okraji vsi. - Plochá kamenná omítaná výklenková kaplička vysoká 1,3 m na obdélném půdorysu o rozměrech 1,3 x 0,7 m. Na přední straně kapličky je umístěna nika o rozměrech 90 x 50 cm, ve které bývala původně postavena soška sv. Jana Nepomuckého. Na počátku 90. let 20. století byla již nika zdevastované kapličky prázdná. - Po vyhnání německy mluvícího obyvatelstva po konci 2. světové války přestala být kaplička udržována a postupně chátrala. - Pozemek s kapličkou patří městu Bochov; město v roce 2015 zorganizovalo opravu kapličky. - Okolní zástavba byla zbořena.