1880 - září 1881 (posvěcení)
SV od kostelíka Panny Marie

s věží

Kaple měla podkovovitý půdorys a částečně představěnou hranolovitou věž v průčelí. - Kolem roku 1800 zde vybudovala draženovská obec malou dřevěnou kapličku, kterou po požáru nahradila v letech 1880–1881 kaple zděná, navržená A. Čenským a postavená zednickým mistrem J. Knopfem z Klenčí na půdorysu řeckého kříže. Novou kapli posvětil v září 1881 klenečský farář P.Josef Vondruška. Už po několika letech ale začala kaple vlhnout, ve zdech a na stropě se tvořily trhliny a navíc přestávala svojí velikostí vyhovovat stále většímu počtu poutníků, kteří se sem scházeli z blízka i z daleka, a to jak ze strany české, tak i německé. Proto se v letech 1898 - 1900 přistoupilo ke stavbě nové kaple, tentokrát na vhodnějším místě. Vybrána byla prostorná výšina nedaleko původní kaple. Stavbě draženovští občané upisovali značné částky a podle možností se vlastními silami přičinili o výstavbu. Stavba kaple byla dokončena v roce 1900 v hodnotě 2.202 zlatých. V kapli, která je dominantou celého okolí, je umístěn na hlavním oltáři obraz "Matky Boží pomocné" zvaný "Chodská madona" od vynikajícího malíře Jaroslava Špillara, který údajně vtiskl světici podobu svojí manželky. U poutní kaple je umístěno čtrnáct zastavení křížové cesty, malovaných na plechu domažlickým umělcem Josefem Wimmerem. Obě kaple stály u studánky až do roku 1924, kdy byla dolejší kaple zbourána kvůli špatnému technickému stavu. - Pozemek, na němž kaple stála, patří církvi.