1797 kaple sv. Linharta

středně velká, s věží

Má novou střechu a okna, věž má nové okenice. Zavřená, zařízená. Odstraněny okolní křoviny, okolí kaple je upraveno. – Jedná se o jednolodní stavbu s předsazenou vstupní věží. Poměrně mohutná zděná hranolová věž předstupuje celým svým tělem před jednolodní obdélný prostor s rovným závěrem. Věž má ze tří stran prolomené zvonové patro okny s lomeným obloukem. V průčelí se vedle centrálně usazeného okna dříve nacházely po každé straně ještě dvě stejně tvarované mírně vpadlé plochy, kde se nacházela vyobrazení s nápisy. Střecha věže je atypická - štíhlá, jehlanovitá, pokrytá drobnými šablonami břidlice. Vstup do kaple byl z podvěží dveřmi s tzv. sedlovým portálkem. Zvonové patro a spodní část věže je oddělena profilovanou kordonovou římsou. Ve věži byl zavěšen zvon, který byl v roce 1942 zabaven pro válečné účely, ale ještě v roce 1944 byl jako náhrada dodán jiný zvon, bez jakékoli výzdoby a nápisů. Loď kaple je zastřešena sedlovou střechou usazenou na zděné štíty, jejichž atiky jsou opatřeny režnou cihlou. Střecha je pokryta břidlicí větších formátů. Kaple je prolomena na obou stranách velkými okny s lomeným obloukem. Fasáda je zcela hladká, opatřená bílými vápennými líčkami. Truhlářské prvky se nedochovaly. V interiéru je kaple zastropena jedním polem křížové klenby s dochovanou šablonovou výmalbou; pole klenby znázorňuje hvězdné nebe, plochy stěn jsou opatřeny tmavě růžovým nátěrem. - Pozemek s kaplí patří obci Osoblaha, která v letech 2014 - 2016 zorganizovala opravu kaple. - Ve vsi Studnice zůstaly dva domy, větší trosky třetího domu a opuštěný dvůr. Zlikvidována náletová zeleň ve velké části zničené vsi.