← bývalý kostel sv. Petra a Pavla (Nové Město) kaple Božího těla, Panny Marie, sv. Felixe a sv. Adaukta (Nové Město) →

727181
1945–1989
1863
ve Spálené ulici, u kostela Nejsvětější Trojice

Kaple byla postavena v roce 1863 ve Spálené ulici vedle kostela Nejsvětější Trojice kolem barokní sochy (na souřadnicích 50.079463, 14.419757). Při stavbě secesního domu vedle kostela (dnešní č.p. 82) v roce 1912 byla podle návrhu jeho architekta Králíčka kaple přestěhována asi o 16 m východním směrem k pravé boční stěně kostela Nejsvětější Trojice do malé zahrádky. Do kaple pak byla místo sochy zabudována kašna z režného zdiva. Samotná socha zůstala téměř na svém původním místě a podle návrhu architekta Králíčka byla orámována v secesním duchu. - Pozemek s kaplí patří městu Praha.