hřbitovní kaple (kostnice)
u kostela sv. Jiří

Kostnice měla rozměry cca 4 x 3 m, byla vyzděná z kamene a krytá šindelem. - Stávala na bývalém hřbitově kolem kostela (dnes park) v těsné blízkosti obvodové zdi hřbitova. Kosti se ukládaly pravděpodobně ve sklepě kostnice. - V kostnici byly umístěny obrazy, malý oltář, na něm socha Panny Marie Bolestné, dva svícny, kamna a dvoje máry. Podle vybavení lze soudit, že kostnice sloužila i jako kaple pro osobní zbožnost, příležitostnou modlitbu a modlitby v době "dušiček". - Kostnice byla zbořena roku 1895 při stavbě nového, většího kostela a materiál byl rozprodán zájemcům ve vsi. - Kostnice je zakreslena již na mapě Stabilního katastru z roku 1841. - Pozemek, na němž kostnice stála, patří církvi.