Z od vsi, u samoty Stratbaunhof č.p. 15

Na místě kaple rostou lilie. - V letech 1955 - 1956 probíhaly na příkaz Ministerstva vnitra ČSR demolice všech nemovitostí v tzv. zakázaném pásmu, jež bylo vyhlášeno dne 28.4.1951 Ministerstvem národní bezpečnosti ČSR podél hranic s Bavorskem a Rakouskem. Zbořením dvora č.p. 15 (Stratbaunhof) i přilehlé kaple byl v rámci této akce pověřen národní podnik Zemstav Praha. Samotný dvůr pracovníci podniku dne 27.7.1956 vypálili a jeho trosky poté rozbořili pomocí buldozerů. Samotná kaple přilehlý dvůr přežila o několik dnů. Pro účely demolice byla kaple označena jako objekt určený k demolici číslo 276/22. Stavbyvedoucí Zemstavu pan Rudolf Rašek kapli dne 18.7.1956 zaměřil - kaple měla čtvercový půdorys o rozměrech 2 x 2 m, zdivo bez štítů bylo vysoké 2 m, se stěnami silnými 0,5 m. Nad oběma průčelími měla kaple trojúhelníkové štíty vysoké 1 m a silné 0,5 m. Strop měl tloušťku 0,2 m. Střecha byla sedlová. Pro účely demolice byl objem zdiva spočítán na 7 krychlových metrů. Podle výkazů, které národní podnik Zemstav předkládal dekádně k proplacení Okresnímu národnímu výboru v Kaplicích, byla kaple zbořena pomocí buldozeru obsluhovaného posádkou Sommer - Chomát někdy mezi 1. a 10.8.1956. Podle německých rodáků byla kaple zničena dne 3.8.1956. - Pozemek, na němž kaple stála, patří Lesům ČR, s.p. - Trosky přilehlého dvora jsou porostlé náletovými dřevinami.