← kaplička (Rokle) kaple (Rokoska) →
1859 kaple Narození Panny Marie

s nízkou věží

Má novou střechu, věž měděnou. Zavřená, opraven i interiér, zařízená. Kolem kaple je nově uděláno odvodnění. – Komunistický režim v 70. letech minulého století uvažoval o stržení kaple, ale úsilím farníků byla chátrající budova provizorně opravena a unikla neblahému osudu. O její nezbytné kompletní rekonstrukci se opět začalo uvažovat v novém miléniu. Začátkem roku 2016 obecní zastupitelstvo v Černé Vodě rozhodlo, že nechá vypracovat projektovou dokumentaci kompletní opravy kaple a na konci srpna 2017 obdržela obec rozhodnutí o poskytnutí dotace od Ministerstva zemědělství. Opravou prošel celý objekt od injektáže základů až po novou střešní krytinu a věžičku se zvonicí. Opraven byl i památník padlých v 1. světové válce a prostor před kaplí byl vydlážděn. – Finančně se na akci podílely obec Černá voda, Ministerstvo zemědělství, Spolek německých rodáků z Černé Vody, německá nadace Sozialwerk der Ackermann-Gemeinde e. V. a někteří obyvatelé Černé Vody. Celkové náklady dosáhly částky 2,1 milionu Kč. – Kaple byla po opravě znovu slavnostně posvěcena za účasti německých rodáků dne 12.8.2018. - Pozemek s kaplí patří obci Černá Voda.