← kaple Panny Marie (Kunčice pod Ondřejníkem) kaple (Kunčičky) →
19362 kaple sv. Máří Magdaleny

S od kostela

Kapli poničily při vichřici v noci ze 4. na 5. března 2017 dva vyvrácené smrky. O odstranění spadlých stromů se postarali kunčičtí dobrovolní hasiči, kteří také udělali v okolí kaple nejnutnější průklest. Dále bylo nutno poničenou kapli do základu rozebrat, znovu ji postavit a střechu pokrýt plechem.- Lesní kaple byla postavena při tzv. Valašském chodníku, který spojoval valašské pastevce v zadních horách s vrchností na hradě Hukvaldy. Obklopovaly ji vzrostlé stromy a každoročně k ní mířili poutníci z okolí právě v den svátku sv. Máří Magdaleny. - O financování opravy kaple se postaralo ostravsko-opavské biskupství. „Rád bych upřímně poděkoval kunčickému starostovi Ing. Tomášovi Hrubišovi za aktivní podporu a pomoc při opravách. Stavební a klempířské firmě, které opravy provedli bezvadně. Děkuji Biskupství ostravsko-opavské diecéze za celkové financování opravy kapličky,“ uvedl duchovní správce farnosti Kunčice pod Ondřejníkem P. ThDr.Mariusz Andrzej Roszewski. - V sobotu dne 22.7.2017 obnovenou kapli při tradiční pouti požehnal rovněž P. ThDr. Mariusz Andrzej Roszewski. - Pozemek s kaplí patří církvi.

Zdroj: Mgr. Bc. Pavel Siuda