Opravené (známka 0) ostatní

hřbitovy
S od kostela

Hřbitov je obnoven, část nahrobků je opravena. Obnovena byla i ohradní zeď na přední straně hřbitova. - Výtah z pamětní knihy obce Grafenried (kázání důstojného pana faráře Michaela Ringa při příležitosti znovuvysvěcení hřbitova dne 13.5.1919): „Hřbitov byl založen roku 1786, čtyři roky poté, kdy obec Grafenried byla přefařena z původní bavorské farnosti v Astu a přifařena k Nemanicím. Dne 29.6.1786 domažlický vikář Sebastian Launský z Tiefenthalu nový hřbitov slavnostně posvětil. Protože na přelomu 19. a 20. století se zkrátila lhůta pohřbívání do jednoho hrobu na méně než 10 let, musel být hřbitov na naléhání zdravotního úřadu upraven a rozšířen, aby odpovídal hygienickým požadavkům. S rozšiřováním se začalo roku 1913 a ukončeno bylo v létě roku 1914. V důsledku 1. světové války se vysvěcení oddálilo na den 13.5.1919. Hřbitov je od roku 1848 majetkem obce, která jej udržuje v dobrém stavu.“ - Pozemek se hřbitovem patří obci Nemanice.