← bývalá kaple sv. Lazara (Nové Město) bývalý kostel sv. Mikuláše (Nové Město) →
20280 bývalá kaple Všech svatých

v ulici Na rybníčku, na bývalém hřbitově u kostela sv. Štěpána

se sanktusníkem

Kaple byla obdélná (téměř čtvercová) stavba s trojboce zakončeným presbytářem, trojúhelníkovým štítem nad vstupním průčelím a sedlovou, vzadu zvalbenou střechou. - V areálu hřbitova u kostela sv. Štěpána byla pravděpodobně již v době panování Karla IV. postavena kaple Všech svatých, kolem níž byl vymezen zvláštní hřbitov pro pohřbívání poutníků, kteří zemřeli při návštěvě kaple Božího Těla u příležitosti vystavování svatých ostatků. V pramenech je kaple poprvé připomínána v roce 1406. V roce 1547 byl u kaple pochován popravený Václav z Jelení. Roku 1784 byl v rámci josefínských reforem zrušen svatoštěpánský hřbitov a s ním i tři kaple, které tam stály: kaple Všech svatých, Jeruzalémská kaple i starodávná rotunda sv. Longina. Kaple V roce 1882 byla kaple Všech Svatých prodána za 700 zlatých měšťanu Františku Žákovi. Ten nechal kapli zbořit a na jejím místě nechal vystavět dům (dnes zde stojí č.p. 1364). - Podobu kaple zachytil v roce 1825 Vincenc Morstadt. - Kaple je zakreslena na mapě Stabilního katastru z roku 1842. - Pozemek, na němž kaple stála, je v soukromém vlastnictví (JUDr. Jaroslav Novozámský z Prahy).