kaple sv. Josefa (Hrádek) →

na návsi, mezi domy č.p. 15 a 26

se sanktusníkem

Kaple byla postavena před rokem 1834, před ní stál kříž z roku 1830. Při stavbě silnice v roce 1913 byla kaple zbořena. Z kaple se dochovala jen pískovcová šištice, jenž je uložena v prostoru pomníku padlým. Obecní zastupitelstvo tehdy plánovalo postavit novou kapli na jiném místě. Nechalo proto zhotovit návrh nové kaple od "Podnikatelství staveb Otokar Douša - stavitel v Litovli" včetně návrhu rozpočtu na tuto akci. Rozpočet navržený stavitelem Doušou na novou kapli, datovaný dnem 24.6.1913, činil celkem 4.986,20 K, z čehož 2.704,85 K činila práce a 2.281,44 K materiál. Příchod 1. světové války ale znamenal odklad stavby nové kaple a nakonec k ní nedošlo ani později. - Kříž stojící před kaplí byl v roce 1925 přemístěn k pomníku padlých postavenému v roce 1924, kde stojí dodnes. - Kaple je zakreslena již na mapě Stabilního katastru z roku 1834. - Pozemek, na němž kaple stála, patří Správě silnic Olomouckého kraje.