v S části vsi

Synagoga neznámého stáří, která sloužila pro kundraticko-harmtanickou židovskou obec. Kvůli nedostatečné kapacitě a posupnému přesunu členů židovské obce do Hartmanic byla kolem roku 1883 postavena nová větší synagoga v Harmanicích a budova kundratické synagogy byla prodána a změněna na obytný dům. Ten někdy po roce 1949 vyhořel a byl zbořen. - Synagoga je zakreslena již na mapě Stabilního katastru z roku 1837. - Synagoga stála na pětici pozemků; dva z nich (pozemkové parcely č. 117/3 a 328/5) jsou v soukromém vlastnictví (Ilona Kubů ze Sušice), třetí (pozemková parcela č. 328/1) patří městu Hartmanice, čtvrtý (pozemková parcela č. 328/21) patří Státnímu pozemkovému úřadu a pátý (stavební parcela č. 100/3) je v soukromém vlastnictví (Zdeněk Brandtl z Hartmanic).