← kaplička sv. Jana Nepomuckého (Verušičky) kaple (Ves Haňšpach) →

ve V části vsi, u silnice

Kaple byla obdélná s trojúhelnými štíty nad oběma průčelími a poměrně nízkou sedlovou střechou. Vchod v průčelí byl zakončen pravoúhle. - Kapli nechala v roce 1873 místní obyvatelka Rozálie Bartoňová. Na průčelí kaple byl původně nápis "Ke cti a chvále Boží". Uvnitř se nacházel malý oltář s obrazem Panny Marie. Na počátku 40. let 20. století už kaple nebyla v dobrém stavu, proto byla v roce 1941 zbořena s tím, že její majitel, veřovický hajný Fojtík, přislíbil poskytnout pozemek pro stavbu nové kaple - dřevěné, ve valašském slohu a s oltářem s Pannou Marií Svatohostýnskou. Vše bylo schváleno, z důvodu války však ke stavbě nedošlo. Po konci 2. světové války bylo povolení ke stavbě nové kaple zrušeno s odůvodněním, že by kaple překážela v rozhledu na silnici. Místní věřící se proto dohodli, že postaví novou kapli na kopečku za školou jako poděkování za přežití války. Do převzetí moci komunisty v roce 1948 ale stačili vybudovat jen základy; následně komunisté stavbu nové kaple zakázali. - Pozemek, na němž kaple stála, patří obci Veřovice.