se štítovým zvonovým nástavcem

Má novou střechu. Zavřená, zařízená. Kolem je nově uděláno odvodnění. - Jedná se o věrnou kopii původní kaple z roku 1846. - Kvůli zamýšlenému rozšíření silnice byla v roce 1983 postavena přesná replika původní kaple cca 6,5 m jižně od jejího původního stanoviště. Nová kaple se stavěla šest měsíců; po jejím dokončení byla původní kaple zbořena. Ke slavnostnímu posvěcení nové kaple mohlo dojít až v roce 1991. V roce 1994 bylo v kapli instalováno elektrické vyzvánění. - Na výstavbě nové kaple se podíleli místní občané - Miloslav Janda č.p. 32, Antonín Výborný č.p. 50, Zdeněk Bohuslávek č.p. 61, Ladislav Hanták č.p. 10, Zdeněk Vobora, č.p. 73, Josef Čítek č.p. 27 a další. - Zvon ve štítovém nástavci kaple je původní; za 1. světové války jej Jan Černý z č.p. 1, Václav Černý z č.p. 17, Josef Černý z č.p. 19 a František Benda z č.p. 20 sundali, ukryli do pytle, zakopali do země a na ono místo postavili hranici dříví. Po skončení války zvon vrátili do zvonice. - V současné době se v kapli konají pravidelné májové pobožnosti a mše svatá na svátek sv. Anny. - Pozemek s kaplí patří obci Meziříčí.

Zdroj: obecmezirici.cz