konec 18. až počátek 19. století
na JZ okraji vsi

barokní

Zdivo místy potřebuje opravit nátěr. Zavřená, zařízená. - Kaple je situována na terénním travnatém předělu mezi dvěma starými lipami, je pohledově velmi exponovaná a tvoří významný krajinotvorný prvek. - Barokní zděná kaple čtvercového půdorysu s volutovým štítkem v jižním průčelí má zaoblená nároží, která jsou ukončena římsovou profilovanou odstupněnou hlavicí. Jižní vstupní průčelí je zdobeno štukovým lidovým ornamentálním dekorem, kde po stranách polokruhového vstupu jsou štukové pilastry ukončené odstupněnou římsovou hlavicí s girlandami a zvonečkem. Mezi pilastry je pravidelný pravoúhlý zubořez, v jehož středu je umístěna girlanda se střapcem. Dveře v polokruhovém vstupu jsou dvoukřídlé, v horní polovině laťové. Dveře jsou uchyceny pomocí esovitého kování na dvou trnech. Kaple je ukončena profilovanou odstupněnou římsou po celém obvodu. Nad římsou se zvedá v jižním průčelí volutový štítek se segmentovým ukončením, jehož šířka je užší než šířka průčelí. Koruna štítku je kryta pálenou bobrovkovou krytinou. Štítek je po obvodě štukově lemován a zakončen ve volutách volutovými spirálami. Štítek je ukončen segmentovou odstupněnou profilovanou římsou. Uprostřed štítku je prolomena mělká polokruhová nika s vrcholovým klenákem, který je lemován girlandami. V roce 2002 byla nika prázdná, dnes je v ní umístěn obraz s vyobrazením Panny Marie. Kaple je kryta nízkou stříškou, která je kryta pálenou bobrovkovou krytinou. Před vchodem do kaple je umístěna kamenná deska. - Pozemek s kaplí je v soukromém vlastnictví (Jan Schwarzenberg ze Sýkořic).

Zdroj: pamatkovykatalog.cz