← kaple (Froblov) kaple (Frýdek) →
21275 kaple zvaná Seibertova

jaro nebo léto 1964
na V okraji vsi, JV od kostela

Kaple byla podkovovitá s trojúhelníkovým štítem nad průčelím a sedlovou, vzadu zvalbenou střechou. Vchod v průčelí byl zakončen polokruhově, po stranách měla po jednom polokruhově zakončeném okně. - Kaple byla zbořena na jaře či v létě 1964 v souvislosti s budováním silničního obchvatu Fryčovic; zbořena byla zbytečně, trasa nové silnice vede mimo místo, kde kaple stála. Na leteckých snímcích ze dne 17.4.1964 je ještě kaple zachycena, na leteckých snímcích ze dne 24.8.1964 jsou vidět již jen její rozhrnuté trosky. - Kaple stála na dvojici pozemků; jeden (pozemková parcela č. 613/2) je v soukromém vlastnictví (Alena Karasová z Brušperka), druhý (pozemková parcela č. 2391/1) patří Správě silnic Moravskoslezského kraje.