← kaple (Horní Dlouhá) kaplička (Horní Domašov) →

v SV části vsi

Zdivo místy potřebuje opravit nátěr. - Kaple je postavena na obdélném půdorysu a kryta sedlovou střechou. Do kaple vede půlkruhově zaklenutý vchod. V kapli stojí kamenná socha sv. Jana Nepomuckého s vročením 1773, lidová kamenická práce. U kaple se nachází krucifix. - Kaple byla původně součástí zámeckého areálu. Postavena byla pravděpodobně při přestavbě zámku rodem Grohmannů ve 2. polovině 18. století. Jiné zdroje datují výstavbu kaple již do roku 1654. - Zchátralá stavba byla svépomocně opravena místními věřícími roku 1960. Tím byla na rozdíl od zbylé části zámeckého areálu uchráněna od demolice. Opětovně byla rekonstruována místními věřícími v roce 1993. - Kaple stojí na dvojici pozemků; oba (pozemkové parcely č. 304/3 a 304/2) jsou v soukromém vlastnictví (Markéta a Břetislav Vičarovi z Vojkovic).