3699 kostel Nejsvětější Trojice

s dřevěnou oplechovanou věží

V rekonstrukci; mimo věž má novou střechu. Má novou fasádu. Loď má nová okna, presbytář má opravené vitráže. Přístavek má nové dveře. Interiér je sešlý. Nově je upraveno okolí kostela. - Pozemek s kostelem patří církvi, která organizuje opravu kostela; v roce 2019 půjde na opravu fasády presbytáře a výměnu prasklého překladu 350.000,- Kč z dotačních programů Ministerstva kultury ČR.

• Jan Rucz napsal 07.03.2024 21:48

Dobrý den, chtěl bych jen upozornit, na černobílé fotografie z roku 1971, na nichž je zachycen tordovaný sloup s Kristem. Nepatří k tomuto kostelu v Petrovicích u Jablonného v Podještědí, ale ke kostelu sv. Mikuláše v Petrovicích u Chabařovic.

Dobrý den, moc děkuji za upozornění, trojici fotografií se sloupem jsem přehodil ke kostelu v Petrovicích u Chabařovic.