← kaplička (Zbytiny) kaplička sv. Floriána (Zderaz) →

v J části vsi

středně velká

Má novou střechu, věžička měděnou. Bez oken, má jen okenice. Zavřená, uvnitř je socha. Upraven i okolní terén. – Kaple patří obci Kolešovice; opravu kaple zorganizovalo v letech 2007 - 2012 "Občanské sdružení Zderaz" ve spolupráci s obcí. Kaple byla po opravě vysvěcena 12.5.2012.

Zdroj: Anna Haladová

• Anna Hladíková napsal 25.06.2009 11:52

Od Purkyňovy nadace sdružení dostalo nakonec celých 100 000,- Kč!!!!! Děkujeme! S opravami kaple se již započalo, je stažena věncem, vyklizen vnitřek, budou odvezena vrata a socha k restaurátorovi...

• Anna Hladíková napsal 24.06.2010 15:48

Malá oprava: z dotačních programů Ministerstva kultury uhradila obec Kolešovice za opravu kaple 80.000,- Kč v roce 2009, má podanou žádost na rok 2010, Občanské sdružení Zderaz získalo a proinvestovalo v roce 2009 100 000,- Kč od Purkyňovy nadace a 50 000,- za restaurování vstupních dveří od Nadace Via. V letošním roce má sdružení opět od Purkyňovy nadace závazně přislíbeno dalších 100 000,- Kč. Podává projekt na restaurování sochy. A.Hladíková, jednatel a statutární zástupce O.s. Zderaz, více na www.zderaz.cz