na kopci Kalvárie, S od vsi

vysoká, kamenná, zčásti omítnutá

V rekonstrukci; má novou střechu. Fasáda většiny omítané části kaple je opravená, jen korunní římsa má novou, ještě nenatřenou omítku. Místy potřebuje opravit spárování mezi kameny neomítané části fasády. Má nová okna a dveře. Uvnitř opraveny omítky, chybí opravit jen nápisy na omítkách. Má novou podlahu. Zařízená. Nově vykáceny okolní náletové stromy. - Ke kapli vede od hřbitova křížová cesta se 14 zastaveními; prvních 11 zastavení je tvořeno kamennými kapličkami, které byly opraveny v roce 2012 s využitím dotace z Přeshraničního programu Česko - Rakousko; kapličky mají nové obrázky. Dvanácté zastavení křížové cesty je přímo v kapli, třinácté je na levém boku kaple a čtrnácté (Boží hrob) je přistavěno ke kapli zezadu. - Kaple i kapličky křížové cesty byly postaveny v roce 1906. - Pozemek s kaplí patří obci Horní Dvořiště; obec zorganizovala v letech 2009 - 2013 opravu kaple i křížové cesty. - Kaple a křížová cesta byly po opravě znovu vysvěceny dne 10.8.2013.

Zdroj: Henrich Lendacký