← kostel sv. Petra a Pavla (Strýčice) kaple (Střapole) →

20. nebo 30. léta 20. století

středně velká, obdélného půdorysu, se sanktusníkem

Má novou střechu. Zavřená, uvnitř opravená. Odstraněny okolní křoviny. - Pozemek s kaplí patří obci Ošelín; obec spolu se spolkem "Občanské sdružení Plezom" kapli opravily s využitím dotačních programů Ministerstva pro místní rozvoj ČR.

Zdroj: Petr Gabriel

• Petr Gabriel napsal 10.08.2010 18:14

Na podzim roku 2008 byl na kapli postaven nový krov, který byl následně překryt plachtou. V roce 2009 nebyly na kapli realizovány žádné opravy. V červenci 2010 bylo provedeno dozdění štítu a věžiček, v měsících srpnu a září bude kaple zastřešena. Opravy jsou financovány obcí Ošelín, (která je vlastníkem nemovitosti) a Občanským sdružením PLEZOM, které rekonstrukci kaple provádí.

• Petr Gabriel napsal 26.05.2011 20:24

V měsíci září byla dokončena celková rekonstruce střechy, položena střešní krytina, instalovány klempířské prvky. Souběžně probíhaly i stavební úpravy (osekání starých omítek, venkovní jádrová omítka, ošpricování vnitřních a venkovních stěn. Na jaře 2011 byla obcí Ošelín zadáno zhotovení nové věžičky (rozměrově i tvarově shodná s původní) a dne 14. května 2011 byla osazena. Do současné doby bylo na opravě kaple odpracováno členy Občanského sdružení celkem 260 hodin.