← kaple Panny Marie (Dobřany) kaple Panny Marie Sedmibolestné (Dobřany) →
6282 kaple Panny Marie Pomocné

SV od města, u Vartova mlýna

Má novou střechu. Zavřená, zařízená (dříve stával uvnitř rokokový rámový oltář z 2. poloviny 18. století s novějším obrazem a dále obraz sv. Petra a Pavla z 1. poloviny 19. století). - Pozemek pod kaplí patřil firmě Wartov, a.s. z Dobřan, která se o kapli nestarala. Zastupitelstvo města Dobřany proto schválilo dne 18.12.2013 převzetí kaple do majetku města, s tím, že se o ni v předchozích 6 měsících jakožto o věc nalezenou nikdo nepřihlásil. Městu se následně podařilo získat do svého vlastnictví i pozemek pod kaplí a v jejím okolí. - Pozemek s kaplí patří městu Dobřany, které v roce 2015 zorganizovalo opravu kaple s využitím dotačních programů Plzeňského kraje. Kaple byla po opravě znovu posvěcena dne 29.5.2016.