kaple (Chranišov) →

středně velká, se sanktusníkem

Má novou střechu. Zavřená, zařízená. - V roce 1776 nechal kapli postavit majitel zámku Jan Václav Widersperger z Widerspergu. Kaple měla sloužit jak duchovním potřebám stavebníka a jeho rodiny, tak místních poddaných. Každoročně na svátek sv. Jana Nepomuckého se zde sloužila zpívaná mše. V roce 1909 byla kaple J.Glaningerem rekonstruována a zvětšena o představěnou menší předsíň čtvercového půdorysu, jejíž nízký trojúhelníkový štít nesly nárožní pásované pilastry. V roce 2006 byl na zchátralou kapli vydán demoliční výměr. Dva dny před demolicí se podařilo místnímu lesnímu správci Ing. Jiřímu Ludvíkovi demolici zastavit a kaple byla svými dosavadními majiteli Marií Kabátovou a Janem Hubínkem darována městu Všeruby. Následně byla v roce 2008 opravena a částečně přestavěna bez projektu a bez dotací místními podnikateli a občany. - Pozemek s kaplí patří městu Všeruby.