← kostel sv. Štěpána (Těchnice) kostel sv. Michala (Všestudy) →
6534 kostel sv. Petra a Pavla

hřbitovní kostel
nejméně 14. století
na hřbitově

se sanktusníkem

Bez střechy, krovů a stropu (kostel v 70. letech vyhořel po zásahu bleskem). Obvodové zdivo sahá do původní výše, v oblasti presbytáře bylo v 80. letech 20. století nevhodně dozděno při později přerušené opravě (cílem bylo zjednodušit "zbytečně složitý" tvar gotického krovu). Ve zdivu jsou místy praskliny. Fasáda zničena. Bez oken. Dveře poškozené a otevřené. Odstraněny trosky z interiéru. Kostel měl původně na střeše nad presbytářem velký sanktusník. - Kostel pochází nejméně ze 14. století, nelze vyloučit ani starší původ. Po roce 1945 byl vyrabován, v 70. letech vyhořel. – Pozemek s kostelem patří církvi. - O obnovu kostela usiluje vznikající spolek. Způsob obnovy kostela projednávali jeho zástupci v říjnu 2015 v Památkové radě ředitele územního pracoviště Národního památkového ústavu v Plzni, kde byly stanoveny zásady pro obnovu kostela, kromě jiného stržení novodobého nadezdění presbytáře.