← kaple (Srby) kaple sv. Josefa (mauzoleum rodiny Schrollových) (Srdov) →

přestavěna 1867
v prudkém svahu v ohybu silničky na Krásný Les v horní části obce

s věží

Omítka je silně poškozena. Věž i loď mají jen plechovou střechu, věž má střechu zploštělou do nízkého jehlanu. - Jednolodní pseudorománská obdélná kaple se středovými rizality na boční stranách a půlkruhovým presbytářem, apsidou, krytá plechovou valbovou střechou. Před hlavním východním vstupním průčelí stojí představěná hranolová věž zakončená původně vysokou jehlancovitou střechou, která byla v roce 1976 při rekonstrukci nahrazena zploštělou plechovou stříškou tvaru nízkého jehlanu napodobujícího románský sloh. Vnější stěny jsou členěny obloučkovým vlysem a doplněny polokruhově zakončenými okny a vchodem, který je veden věží. - Původně zde stávala kaple, která byla roku 1867 rozšířena a přestavěna. V roce 1973 byl na kapli vydán demoliční výměr a jen díky tehdejšímu majiteli, který se ji roku 1976 rozhodl opravit a přestavět na chatu, stále stojí. Při rekonstrukci střechy kostela byla sejmuta z trámů původní kladka lustru s datací 1867 a se jménem tesaře Haase, který ji ručně vyrobil. - Kaple je zakreslena již na mapě Stabilního katastru z roku 1842. - Pozemek s kaplí je v soukromém vlastnictví (Věra Šandorová z Dalovic a Luděk Solfronk z Karlových Varů).