← kaplička křížové cesty "Ježíš je přibíjen na kříž" (Starý Hrozňatov) kaplička křížové cesty "Ježíšovo tělo je sejmuto z kříže" (Starý Hrozňatov) →
7265 kostel Nejsvětější Trojice

755028
1758
u zámku

se sanktusníkem

Má novou střechu. Dokončuje se oprava interiéru, v oknech jsou ještě igelity. - Kostel, sloužící jako zámecká kaple, byl v areálu zámku postaven nejspíše v roce 1670. Na jeho místě pak byla vybudována v roce 1758 nová kostelní budova stejného zasvěcení. Jedná se o barokní jednolodní stavbu s půlkruhovým presbytářem a východním vstupním rizalitem, nad kterým je sanktusník. V presbytáři se nachází panská oratoř přístupná chodbou přímo ze zámecké budovy. Na nástropní malbě nad kruchtou je zachycena podoba kostela i hradu. Pozůstatky zařízení pocházejí částečně z 18. století, částečně jsou mladší, pseudoslohové. - Kostel spolu se sousedním zámkem byl v roce 2007 převeden do soukromého vlastnictví firmě ElitProfit, s.r.o. z Prahy a v současné době se opravuje.