7375 kaple sv. Václava

se sanktusníkem

V rekonstrukci; má novou střechu. Omítka je zčásti poškozená. Bez oken, zavřená. V interiéru jsou opravené omítky, chybí nátěr. - Obdélná kaple s trojboce uzavřeným presbytářem je krytá sedlovou, nad závěrem zvalbenou střechou s osmibokou sloupkovou zvoničkou s plechovou jehlancovou stříškou. Vstupní průčelí s kamenným portálem obdélného vchodu s dřevěnými dveřmi doplněnými dvojicemi toskánských pilastrů po stranách je završeno trojúhelníkovým štítem s obdélnými dvířky oddělenými profilovanou římsou. Podélné stěny jsou prolomeny menšími polokruhovými okny v horních částech. Vnější stěny jsou členěny lizénovými rámci a nárožními pilastry při vstupním průčelí. Pod střechou obíhá profilovaná korunní římsa. Uvnitř je kaple zaklenuta segmentovou klenbou s pásy. Vnitřní prostor je členěn pilastry a polokruhovým obloukem nad vchodem. V závěrové stěně presbytáře je umístěn obdélný, segmentově zakončený výklenek a v bočních stěnách závěru jsou umístěny niky. Poslední část vybavení interiéru kaple tvoří fragment dřevěného hlavního oltáře. - Pozemek s kaplí patří církvi.