← kostel sv. Michala (Oloví) synagoga (Olšany) →

čtvercového půdorysu, s kamenným sanktusníkem

Má novou střechu. Potřebuje maličko opravit omítku. - Kaple byla silně poškozena v roce 1978, kdy do ní narazil obrněný transportér okupační ruské armády; v roce 1982 byla zbořena. Vedení obce nechalo kapli v roce 1992 znovu postavit v původní podobě, ale na novém místě cca 75 m západně od původního stanoviště na křižovatce (původní kaple stála na souřadnicích 50.235077, 1.241885). Původní zvon, který měl být uložený na půdě Místního národního výboru, se nepodařilo najít, proto byla vyrobena jeho replika. Tu realizovala zvonařská dílna rodiny Dytrychových z Brodku u Přerova. Materiál na zvon darovaly bývalé Kovohutě Velvary. Obnovenou kapli posvětil kralupský děkan dne 27.6.1993. - Pozemek s kaplí patří obci Olovnice.