← kaple sv. Václava (Suchá) kaple Nejsvětější Trojice (Suchá Rudná) →

se sanktusníkem

Má novou střechu, sanktusník je odstraněn. - Kaple byla v roce 1966 prodána do soukromého vlastnictví a přestavěna na chatu. Zdivo kaple zůstalo zachováno včetně polokruhové apsidy, zepředu byla před kapli představěna krytá terasa. - V interiéru kaple bylo původně 2 x 7 lavic. - Pseudorománská kaple se zvonicí byla postavena na návsi v Suchdole v roce 1876. Zastavovala se u ní procesí, která tudy chodívala přes „Dreiwassermühle“ do Květnova. Ještě začátkem 60. let 20. století bylo zachováno i vnitřní vybavení. Poté se však v kapli začalo skladovat seno pro zvěř a nakonec, v roce 1966, byla kaple prodána a následně přestavěna na chatu (č. p. 12). - Pozemek s kaplí je v soukromém vlastnictví (Michaela Šimána Hanzlíková ze Suchdola).

Zdroj: Zdena Binterová: Od Hory Svatého Šebestiána po Krásnou Lípu